« ΛΑΜΕΣ ΚΟΠΗΣ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ | Main | Απλά Foamboard και Αυτοκόλλητα Mountboard »
Παρασκευή
Μαρ242006

ΑΝΤΙΟΞΙΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ FILMOPLAST

67929-340056-thumbnail.jpg Οι αυτοκόλλητες ταινίες για συντήρηση έργων τέχνης της Neschen κατασκευάζονται από χαρτί και κόλλα με ουδέτερο pH, που αμφότερα έχουν υποστεί διεργασία με ανθρακικό ασβέστιο. To χαρτί αυτό είναι ελεύθερο λιγνίνης ( wood-free) γεγονός που εξασφαλίζει ότι οι ταινίες δεν θα κιτρινίσουν με το χρόνο. Η κόλλα τους δεν ξεραίνεται και δεν διαχέεται. Εάν κριθεί απαραίτητο, η ταινία αυτή μπορεί να αφαιρεθεί από στερεά επιφάνεια με νερό.

H αντιόξινη ταινία Filmoplast P είναι διαφανής με κοντές ίνες και έχει βάρος 20 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Θεωρείται ιδανική για επιδιόρθωση, προστασία και ενσωμάτωση σύγχρονων χαρτιών καθώς και για την αόρατη επιδιόρθωση σκισμένων έργων. Έχει πλάτος 2 εκατοστά και κάθε ρολό έχει μήκος 50 μέτρα.

Η αντιόξινη ταινία Filmoplast P 90 είναι λευκή με μακριές ίνες και έχει βάρος 40 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Θεωρείται επίσης ιδανική για την επιδιόρθωση έργων που έχουν σκιστεί ή φθαρεί στις άκρες. Χρησιμοποιείται ακόμα για να ενισχύσει την εσωτερική άρθρωση χαρτόδετων βιβλίων. Έχει πλάτος 2 εκατοστά και κάθε ρολό έχει μήκος 50 μέτρα.

PrintView Printer Friendly Version

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.