Επτά σωστές επιλογές για την προστασία του έργου σας

Xartόνι

CompleteSolution.jpg 

Εάν επιζητάτε μια ολοκληρωμένη ποιοτική λύση για την προστασία του έργου σας κάντε επτά σωστές επιλογές:

1. Προστασία του πολύτιμου θέματος: Ζητήστε πασπαρτού με λευκή ψίχα (White Core), αντιόξινα πασπαρτού MSK Natur, Artcare ή Alpharag για τη μέγιστη δυνατή προστασία του έργου σας.

2. Επικόλληση του θέματος στο λευκό αντιόξινο χαρτόνι (mountboard): Ζητήστε EasyMount  81x122cm/1,5mm

3. Αντιόξινες κόλλες:  Filmoplast P (Διαφανής αντιόξινη ταινία, βάρους 20gr/m2, με πλάτος 2cm και μήκος 50m) ή

Filmoplast P90 (Λευκή αντιόξινη ταινία, βάρους 40gr/m2, με πλάτος 2cm και μήκος 50m). 

Οι αυτοκόλλητες ταινίες για συντήρηση έργων τέχνης της Neschen κατασκευάζονται από χαρτί και κόλλα με ουδέτερο pH, που αμφότερα έχουν υποστεί διεργασία με ανθρακικό ασβέστιο. To χαρτί αυτό είναι ελεύθερο λιγνίνης ( wood-free) γεγονός που εξασφαλίζει ότι οι ταινίες δεν θα κιτρινίσουν με το χρόνο. Η κόλλα τους δεν ξεραίνεται και δεν διαχέεται. Εάν κριθεί απαραίτητο, η ταινία αυτή μπορεί να αφαιρεθεί με νερό.

4. Πλάτη από αντιόξινο φόαμ μουσειακής ποιότητας: Ζητήστε το Archival Foamboard 81x101cm/3mm, 101x152cm/3, 5mm


5. Καθαρίστε το γυαλί και την κορνίζα: Ζητήστε Πετσέτα 3Μ

Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του γυαλιού και της κορνίζας χωρίς χημικά ή σπρέι. Αφαιρεί τις ίνες, τους λεκέδες και τις δακτυλιές, χωρίς να χαράζει το υλικό. Πλένεται στο πλυντήριο.

6. Για την ανάρτηση της κορνίζας: Ζητήστε SuperSoftstrand ή Zerlon

Χρησιμοποιείστε πλαστικοποιημένο στριφτό σύρμα (ασημί ή στο χρώμα του χαλκού) που ενδείκνυται για κορνίζες με βάρος από 7 κιλά  έως και 27 κιλά!

7. Γυαλί χωρίς ενοχλητικά είδωλα και με προστασία από τις καταστρεπτικές για το έργο υπεριώδεις ακτίνες: Ζητήστε γυαλί ClearColour Plus UV με πιστοποιημένη προστασία 90%.

Article originally appeared on Αρώνης Ιωάννης - Πασπαρτού - Υλικά Κορνιζοποιίας - Συντήρηση Έργων Τέχνης (http://www.xartoni.gr/).
See website for complete article licensing information.